För tre år sen såg jag ut såhär på nyår...
Idag såg jag ut såhär.
 Det är skillnad på blåsa och blåsa. :-) Men det gör mig ingenting! Vi har haft en sjukt lugn kväll på akuten idag. Bra gäng som jobbade och vi fick en god buffé och lite alkoholfritt bubbel att skåla i. Det har absolut inte gått nån nöd på mig. :-)
Jag startar tidigt imorgon, 06.45, men sippar ändå på ett glas rött och tänkte hålla mig vaken till tolvslaget. Tror att det kan bli en hel del fyrverkerier att se här uppe. Som hemma på våning sex. Där hade jag ju utsikt långt ut till förorterna så det var verkligen ett skådespel! 

Kollar Skyfall. Den enda Bondfilmen jag sett. (I know) Men det har aldrig lockat mig. 

Jag hoppas ni alla har en grym kväll och att ni firar utav bara helvete! Gott slut! 💙
Ok. Säkert MYCKET senare än alla andra, har jag upptäckt Pinterest. Men alltså HUR bra?! Jag får inte nog. Det är en helt ny värld som har öppnat sig. Oändliga möjligheter att gotta ner sig i allt möjligt strunt. Älskart! 
Jag sätter aldrig några nyårslöften, men i år tänker jag göra det. Jag måste shoppa upp mig på en helt ny garderob. Det är år sen jag shoppade! Jag satte ju mig själv på köpstopp efter att ha överkonsumerat i åratal men nu har det gått till överdrift åt andra hållet istället. Har helt tappat intresse för kläder och slänger på mig va fan som helst när jag ska höra något. Så jävla tråkigt! Så. 2016 blir mitt shoppingår! Blir alldeles pirrig bara av att tänka på det :-) Eftersom jag inte har nån koll längre på bad som är "modernt" (haha hur gammal är jag egentligen) så är det ju perfekt nu när jag hittat Pinterest. 
Har redan fått massor av idéer och inspiration! 💙
Då närmar vi oss årets sista dag. Jag brukar sammanfatta året som gått i ett inlägg med bilder och text om allt som hänt och vill såklart göra nåt liknande även i år. Men det blir på ett litet annorlunda sätt den här gången. Jag har googlat fram ett gäng frågor som jag tänkte svara på. De är lite blandade frågor om allt möjligt så får vi se om det täcker in de mest minnesvärda från det här året. Annars fyller jag på med mer. 

Håll till godo! 

* Har du träffat några nya personer?
 
Ja massor! Började ju på ett nytt jobb i februari och genom det har jag fått flera nya fina vänner! 
 • Har de påverkat dig positivt/negativt? 

Positivt såklart! Det är alltid kul med nya bekantskaper. 

 • Har du gjort någonting i år som du inte gjort förut? 

Nä, inte vad jag kan komma på.. 
 
* Någonting/någon du saknar 2015 och vill ha 2016?
Jag var ju rätt inställd i början av året på att jag skulle bli gravid, det var vår plan, men sen blev det ju som det blev med oss.. Så det får bli det. Det är dags att bli morsa nu känner jag. 

* Det bästa du har gjort i år? 

Att våga ta steget och lämna allt det trygga hemma i Stockholm och våga satsa och flytta till Göteborg. Trots utgången är jag glad att jag gjorde det. 

* Ditt största misstag?
Oj.. Tror inte att jag har gjort några stora misstag. Ja, det ska vara att snubbla på joggingturen då och paja armen. Men annars så vet jag inte. 

* Hur har du firat/firar jul i år? 
 På jobbet med underbara kollegor! En riktigt bra jul med tanke på förutsättningarna. Dock skönt att det är över nu. 

* Vilka datum från 2015 kommer du alltid att minnas? 

3:e januari. Dagen då jag lämnade nycklarna till lägenheten hemma i Stockholm. Det var en speciell känsla. Lite som Carrie i första SATC-filmen, när hon stänger dörren till sin lägenhet. Jag har haft min sen 2001, så det är mycket som har hänt där genom åren. Massor av härliga minnen som jag aldrig kommer att glömma. Precis som Carrie trodde jag att jag aldrig skulle komma tillbaka dit, men eftersom livet inte blev som jag trodde att det skulle bli, så vet jag inte vad som händer framåt. Jag har kvar den och kan återvända när jag vill, även fast det känns väldigt avlägset just nu. 7 juli. Dagen då jag pajade armen. En långdragen och trist följetong. 
13 november. Min födelsedag, men också dagen då världen återigen drabbades av en tragedi. 

* Låtar som alltid kommer påminna dig om 2015? 
Johnny G (Guidetti song) Vet inte om den kom i år, men jag har lyssnat sjukt mycket på den och älskar den! Long As I Can See The Light med Creedence. Också en gammal låt, men jag upptäckte den i höstas och har lyssnat orimligt mycket på den sen dess. Det är nåt melankoliskt över den som jag inte får nog av. Älsk på den! 

* Vad önskar du att du hade gjort mer? 
Tränat. Jag hade kunnat jogga mer. Jag har ju varit sjukskriven hela hösten och hade kunnat använda den tiden till att komma i bättre form. Men men... Får ta tag i det nu istället. 
* Vad önskar du att du hade gjort mindre?
Lökat. Det har blivit väldigt mycket av den varan, speciellt andra halvan av året och det är ju bara jävla onödigt. 

* Blev du kär under 2015? 

Kanske...;-)

* Har du legat på sjukhus under 2015? 

Nej, men jag har varit på akuten två gånger. I början av året efter att jag ramlat i backen när vi åkte skidor. Gjorde en jävla vurpa som hade kunnat kosta mig livet. Krossade hjälmen och slog i höften rejält. Dock visade röntgen att jag bara var ordentligt blåslagen. Jag var i princip sängliggande i två veckor eftersom jag inte kunde stå på ena benet. Kan ha varit sista gången jag ställde mig på ett par skidor. :-) 
* Har du skadat dig eller varit allvarligt sjuk?
Dels det som jag precis svarat på och så var det ju det där med armen. Jag snubblade när jag var ute och joggade och skadade handleden på oklart sätt. Det har varit en jävla långkörare som inte är över än. To be continued går jag säga på den...
* Vad gjorde du på din födelsedag 2015? 
Blev väckt med blommor och frukost på sängen. Sen kom pappa, Marie och flickorna kom ner och överraskade mig. Vi checkade in på Clarion Post och hade ett superhärligt dygn tillsammans. Middag, shopping, mys och bus. Bästa födelsedagen på länge!   
 
* Vem fick dig att må bra? 
Mr. P! 
* Har du förlorat någon vän i år? 

Ja det kan man säga. När vi separerade så förlorade jag ju inte bara min kärlek utan också en vän. Vi hörs fortfarande, men vi kommer inte att komma tillbaka till det vi hade. Sorgligt. 

* Har du varit full 2015? 

Ehh... Ja. Mer än en gång. Ha ha! 
* Har du varit gladare eller ledsnare i år jämfört med förra året? 
Både och. Men med tanke på allt som har hänt, så har jag nog varit gladare än vanligt. Jag har haft en känsla inom mig om att allt kommer att lösa sig, så jag har inte känt det där värsta mörkret. 

* Vad ser du fram emot 2016?
Kärlek och fortsatt utveckling i arbetslivet. Skulle gärna se att jag fick lite mer utmanande arbetsuppgifter. 

* Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? 
Nej, inte vad jag kan komma på just nu. 

* Höll du några av dina nyårslöften? 
Har aldrig några nyårslöften. 

* Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Nej. Dåligt med barnafödande i år. 

* Dog någon som stod dig nära? 
Jinx! 

* Vilka länder besökte du? 
Thailand i februari. Ja det var allés. Dåligt semesterår.. 
* Bästa köpet? 
TiVo! He he. Han har varit min livskamrat under de trista och långa månaderna när jag har gått hemma. 
 
* Vad spenderade du mest pengar på? 
Jag har knappt haft några pengar. Att vara sjukskriven blir man inte rik av ;-)

* Favoritprogram på TV? 
Oj, svårt... 

* Något du önskade dig och fick när du fyllde år? 
Träffa Märta och Agnes! 
* Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ärligt. Ett barn. Har det här året fått en sån sjuk längtan efter att få bli mamma. 

* Hur skulle du sammanfatta 2015?
Ett bra år trots allt som hände. Jag har lärt mig massor om mig själv och kommit fram till vad jag vill med livet och i vilken riktning jag ska sikta nu. 

Gott slut och gott nytt mina vänner! Jag avslutar året med att riva av ytterligare några timmar på akuten. Räknar med fullt ös här nu!